Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@10:06:47 GMT

گزارش اولیه جزئیات زلزله امروز صبح هرمزگان

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۱۱۵۰

گزارش اولیه جزئیات زلزله امروز صبح هرمزگان

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گزارش اولیه زلزله بامداد امروز هرمزگان را اعلام کرد.

به گزارش مشرق، علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیات اولیه از زلزله بامداد امروز شنبه ۱۱ تیر در بنادر خمیر و کنگ را اعلام کرد که بر اساس آن، زلزله امروز ساعت ۲:۲ بامداد شنبه ۱۱ تیر با بزرگی ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوسته و در پی آن ۱۱ پس لرزه در فاصله یک ساعت با بزرگی ۳.۱ تا ۴.۷ ریشتر احساس شده است.

زلزله بزرگ بعدی بامداد امروز نیز بار دیگر ساعت ۳:۵۴ دقیقه در عمق ۲۸ کیلومتر زمین در نزدیکی بندر کنگ واقع شده و پس لرزه ۶.۱ ریشتری به فاصله یک دقیقه بعد و در عمق ۲۶ کیلومتری رخ می‌دهد.

زلزله بندر خمیر با زلزله‌های جزیره کیش متفاوت است

لازم به ذکر است که فاصله مستقیم رومرکز این زلزله‌ها از جزیره کیش حدود ۱۳۵ کیلومتر بوده و لذا این زلزله‌ها مستقل از زلزله‌های بندر چارک و جزیره کیش محسوب می‌شوند. هرچند که از نظر تکتونیکی تحت تنش واحدی اند.

زلزله بامداد امروز هرمزگان به فاصله ۳۳ کیلومتری بندر خمیر، ۴۱ کیلومتری بندر کنگ و ۴۷ کیلومتری بندرلنگه و همچنین در فاصله مستقیم ۱۰۵۸ کیلومتری تهران رخ داده است.

با توجه به بزرگی زلزله و فاصله مراکز جمعیتی اطراف از آن، تعداد ۱۲ شهر با جمعیتی معادل ۶۸۰۲۶۴ نفر و ۳۰۰ آبادی با جمعیتی در حدود ۲۲۸ هزار و ۴۹۸ نفر (بر اساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵) تحت تأثیر این زمین لرزه قرارگرفته اند.

برآورد جمعیت در معرض زلزله بندر خمیر

تعداد کل جمعیت ساکن در منطقه وقوع زلزله اعم از شهری و روستایی در محدوده شدت ۷ ریشتری برابر ۲۰۸۳ نفر، در محدوده شدت ۶ ریشتری برابر ۴۰ هزار و ۳۲۳ نفر و در محدوده شدت ۵ ریشتری برابر ۱۲۱ هزار و ۳۸۴ نفر برآورد شده است.

تعداد کل واحدهای مسکونی روستایی خسارت دیده احتمالی بیش از ۲۷۰ واحد برآورد شده و تعداد آبادی‌های خسارت دیده احتمالی در زلزله ۶.۱ بندر خمیر استان هرمزگان بیش از ۴۵ آبادی برآورد شده است.

تعداد جمعیت ساکن در واحدهای روستایی خسارت دیده احتمالی با توجه به نسبت جمعیت به واحد مسکونی روستایی ۹۹۷ نفر برآورد شده است.

تعداد کل جمعیت مراکز جمعیتی شهری واقع در شعاع نیم درجه حدود ۵۵ کیلومتری ۶۷۷۱۳ نفر، تعداد کل واحدهای مسکونی ۱۶۶۷۵ واحد، تعداد کل واحدهای مسکونی فاقد اسکلت ۱۰۷۲۸ واحد برآورد شده است.

پرجمعیت‌ترین شهر در این محدوده بندر لنگه با جمعیت ۳۰۴۳۵ نفر است.

لازم به ذکر است که بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ نسبت جمعیت به واحد مسکونی برای آبادی‌های کل ایران به طور متوسط ۳.۶ برآورد شده است که با توجه به تعداد واحدهای آسیب دیده می‌توان جمعیت روستایی نیازمند و اولویت دار اسکان پس از زلزله را تخمین زد.

کدام گسل عامل زلزله امروز بندر خمیر بود؟

برآوردها حاکی است سگمنت هایی از گسل پیش ژرفای زاگرس در مجاورت رومرکز زلزله امتداد دارد و احتمالاً جنبائی آن قطعه گسلی موجب رخداد زلزله ۶.۱ بندر خمیر شده است.

بر اساس رومرکزهای اعلامی مراکز بین المللی، گسل پیشانی کوهستان احتمالاً به عنوان گسل مسبب زلزله تلقی خواهد شد.

مردم هرمزگان نگران نباشند / ‏‬ زلزله‌های بزرگ‌تری در پیش نیست

رخداد خوشه لرزه‌ای بندر چارک و جزیره کیش که از ۲۴ خرداد امسال شروع شد و در ادامه آن رخداد زلزله‌های بندر مقام در غرب هرمزگان و در ادامه رخداد زلزله‌های بنادر خمیر و کنگ در ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱ تعداد ۲۵ زلزله در این منطقه رخ داده که بزرگی ۳ زمین لرزه بالای ۵ ریشتر بوده است که نشان از وجود تنش عظیم تکتونیکی در جنوب ایران دارد.

رخداد این تعداد از زلزله‌ها به طور کامل معرف میزان و اندازه‌ای آن تنش است. خصوصیات زمین شناسی منطقه به گونه‌ای است که به طور عمده زلزله‌های بزرگ و ویرانگر احتمال رخداد به مراتب کمتری را دارند و بنابراین رخداد زلزله بزرگ‌تری در منطقه پیش بینی نمی‌شود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت زلزله هرمزگان زمین لرزه زلزله بندر خمیر بندر کنگ اخبار حوادث حوادث خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت برآورد شده بامداد امروز رخداد زلزله بندر خمیر جزیره کیش تعداد کل بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه از آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه خبر داد که از ابتدای امسال تاکنون به ۳۰ مورد رسیده و گفت: از نظر تعداد حوادث و فوتی‌های کوهستان دومین استان کشور هستیم.

محمدباقر محمدی در نشست ستاد مدیریت بحران کرمانشاه که امروز (هشتم اردیبهشت) با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، از بالا بودن حوادث کوهستان در کرمانشاه بواسطه کوهستانی بودن این منطقه یاد کرد و گفت: امسال ۳۰ حادثه کوهستان در استان رخ داده که از نظر تعداد حوادث و همچنین تعداد موارد فوتی ناشی از حوادث کوهستان دومین استان کشور هستیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته نیز شاهد آمار بالای حوادث کوهستان در کرمانشاه بودیم، به گونه‌ای که از ۸۵۸ حادثه رخ داده در سطح استان که هلال احمر در آن ماموریت داشته، ۹۹ مورد آن حوادث کوهستان بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه از دشواری عملیات در حوادث کوهستان یاد کرد که پُرهزینه و با ریسک بالا بوده و نیازمند تجهیزات تخصصی است.

محمدی خواستار تامین تجهیزات بیشتری برای رسیدگی به حوادث کوهستان در کرمانشاه شد و عنوان کرد: تجهیزات کنونی که در اختیار داریم پاسخگو نیست و برخی از آنها قدیمی و فرسوده هستند.

وی در ادامه از کم توجهی به امکانات و تجهیزات امدادی مورد نیاز کرمانشاه بعد از زلزله سال ۱۳۹۶ نیز گلایه کرد و یادآور شد: اکنون که تا حدودی برای سیل سیستان و بلوچستان نیز کمک‌هایی ارسال کردیم، موجودی انبارهای استان برای حدود دو درصد جمعیت کرمانشاه کافی است، درحالیکه بلحاظ استانداردها این میزان باید برای ۱۰ درصد جمعیت استان جوابگو باشد.

محمدی خواستار توجه ویژه به امکانات و تجهیزات امدادی مورد نیاز در کرمانشاه شد و افزود: با توجه به تعدد و تنوع بالای حوادث و مخاطرات، در اختیار داشتن امکانات و اقلام امدادی ضروری است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان کشف شد
  • قاچاق چوب در بندر پارسیان
  • کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر عباس
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌ یابد
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد